Brooklands

Warwickshire

A brief for a modernist villa-style detached dwelling evolved to incorporate vernacular materials and local planning policy. Sweeping timber-clad overhangs accentuate the two sliding masses; one in black brickwork, the other in contrasting white render.The specified brickwork shares the same name as the next village along from the site and is provided by a manufacturer based locally for over 200 years.

The two storey element is made minimal and set back from the road to maintain the observed building line while the ground floor is concealed behind retained hedgerow. The sunken roof bridging the two masses has a series of rooflights that progressively pull visitors from the entrance through to the primary living space which includes a picture window framing a cherished cherry tree.

Spatial Future Architects Ltd.

The Studio Suite 2/3, Clifford Mill, Clifford Chambers, Stratford upon Avon, CV37 8HW

Call: 01789 453000
Email: info@spatialfuture.com
Company No. 13216925:

Connect
© Copyright Spatial Future Architects Ltd.
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google