Solihull Kitchen

Solihull, West Midlands

A single storey rear extension with novel details add a sharp and contemporary edge to this detached property. The previously separate conservatory, dining, kitchen and utility rooms were amalgamated and moulded to create an openly sociable kitchen/ family/ diner with adjacent study, utility and boot rooms. 

Turning a construction constraint on its head, the steelwork used to support the first floor is partially exposed to reveal an impressive bolted connection. This industrial perception is manifested further through Crittall-style internal glazed doors and weathered metal countertops abutting pared back matt grey cabinetry. The heavy industrial feel is complimented through warmer touches such as the timber brunch bar, internal exposed brickwork and a luxury vinyl tile floor finish.

Spatial Future Architects Ltd.

The Studio Suite 2/3, Clifford Mill, Clifford Chambers, Stratford upon Avon, CV37 8HW

Call: 01789 453000
Email: info@spatialfuture.com
Company No. 13216925:

Connect
© Copyright Spatial Future Architects Ltd.
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google